Probeer je je cursussen of je coaching te verkopen, maar heb je nog steeds moeite om dit met regelmaat te doen? Vandaag ga ik je door een paar redenen leiden waarom je niet verkoopt hoeveel je wilt verkopen.
Als je mensen echt wilt helpen als een transformationele coach – dan wil ik je eerst feliciteren. Het is niet gemakkelijk om iemand te helpen een verandering in zijn leven te maken.
De volgende stap, nu dat je een coaching bedrijf hebt, is het verkrijgen van klanten. Ja je bent naast coach ook ondernemer.
Maar je bent precies op de juiste plek, want dat is waar ik mede mee help. Om je helderheid & succes te brengen..
Reden 1: Niet zelfverzekerd
We starten met de belangrijkste reden waarom je niet genoeg verkoopt. Dit is dat je waarschijnlijk niet zelfverzekerd genoeg bent om jezelf te zijn als coach.
Wanneer je jezelf als coach presenteert, moet je mensen precies vertellen wat ze nodig hebben. Wat ze moeten doen en resultaten voor hen er uithalen. Je moet duidelijk en stevig zijn in je houding als coach. Wat jouw proces is en de transformatie die jouw klant kan verwachten. Zonder dat is het voor een potentiële klant extreem moeilijk om je te vertrouwen, laat staan je te betalen.
Iets wat ik zou voorstellen is wanneer je gaat opschrijven wat je aanbiedt of verkoopt, begin met het eenvoudig uitleggen van de waarde van jouw aanbod. Het moet makkelijk genoeg zijn voor een groep 3-er om te begrijpen. Dit zal je helpen zoveel meer duidelijkheid te krijgen over wat jouw klant van je kan verwachten. Dit maakt jouw verkoopproces 10x effectiever.
Bovendien moet je je verhaal, overtuigingen en concepten voor jezelf vestigen en moet je ze moedig delen. Je kunt je favoriete mentor niet zomaar nabootsen. Je kunt ook niet proberen je aan te passen aan iedereen die succesvol lijkt te zijn. Ik heb ontdekt dat hoe unieker en authentieker je bent, hoe meer hoogwaardige, idealere klanten op je pad komen.
Reden 2: Prijs
De tweede reden waarom je niet genoeg verkoopt, is dat je jouw services niet correct prijst.
In veel gevallen prijzen mensen zichzelf te hoog of te laag en het heeft een grote invloed op de uitkomst van hun verkoop.
De psychologie erachter is dat wanneer je een hogere prijs ziet, je meestal meteen “kwaliteit” denkt. Je denkt dat een hoge waarde past bij de hoge prijs. Wanneer je vervolgens een lagere prijs ziet, registreren jouw hersenen automatisch een lagere kwaliteit. Ironisch genoeg denken veel mensen niet automatisch “goede deal” met een lager prijskaartje. Ze zullen veel sneller eerst de legitimiteit en waarde in twijfel trekken.
Als coach, als je te laag hebt geprijsd, kun je als goedkope of lage kwaliteit worden ervaren. Maar als je hoger geprijsd bent dan de markt wanneer je net begint, is het moeilijk om die hogere prijzen te vragen. Omdat je nog geen resultaten / geloofwaardigheid hebt om te laten zien.
Als het gaat om het correct prijzen van jezelf, komt het allemaal weer neer op die betrouwbaarheidsfactor. Je kunt jezelf prijzen wat je maar wilt, maar als je niet het vertrouwen hebt om die prijzen te ondersteunen, dan zullen mensen het voelen en vasthouden aan hun geld.
De sleutel is om jouw “happy prijs” te vinden.
Wat is een prijs waar je volledig achter kunt staan en je zelfverzekerd kunt voelen, maar hoog genoeg is dat je, wanneer je het verkoopt, je echt opgewonden voelt om het werk te doen? Als we ons ondergewaardeerd voelen, presteren we onderhevig, dus zorg ervoor dat jouw prijs je aanmoedigt om jouw beste voet naar voren te zetten. Het kan ook helpen om online te gaan en de gemiddelde prijs op te zoeken voor coaches, diensten en bedrijven. Dat geeft je op zijn minst een basisprijs en het is nuttig om de marktwaarde te kennen.
Zoals ik al zei, je kunt in rekening brengen wat je wilt, het moet gewoon een prijs zijn waar je je helemaal zelfverzekerd over kunt voelen en blij van wordt als mensen het betalen..
Reden 3: Jouw energie
Ten slotte is de derde reden waarom je niet genoeg verkoopt dat jouw verkoopproces jouw energie opslokt.
Toen ik voor het eerst begon te coachen, was ik vastbesloten om een grote ‘emmer’ met klanten te krijgen. Ik was bereid om te doen wat nodig was om daar te komen. Dit leidde ertoe dat ik in een maand 27 verschillende ontdekkingsgesprekken boekte. Het werkte, maar zoog me volledig leeg. Als een introverte ondernemer, waren die gesprekken verschrikkelijk.
Ik wist echter dat die gesprekken een deel van het plaatje zouden blijven. Maar ik heb wel enkele regels gemaakt die de ervaring voor mij gemakkelijker maakten. Een hiervan is dat ik ervoor zorgde dat mensen minstens 24 uur verder een gesprek in konden boeken. Ik heb de instellingen in mijn agenda gewijzigd en het zo gemaakt dat ik op een bepaald moment voldoende aandacht en tijd zou hebben voordat ik een ontdekkingsgesprek moest doen.
Ten tweede beperkte ik het aantal meetings dat ik een dag kon aannemen. Ik heb zelfs het aantal dagen per week beperkt dat ik ontdekkingsgesprekken heb. Door deze grenzen voelde ik me zoveel meer in controle over mijn tijd en werkervaring.
Ten slotte heb ik een vragenlijst- en filter systeem gemaakt dat ervoor zorgde dat ik alleen met gekwalificeerde klanten zou praten. De prospect beantwoordt vooraf een aantal vragen. Zo weet ik dus al of ze eventueel bereid zijn mijn programma te nemen.
Het creëren van een systeem voor jouw verkoopstrategie is van vitaal belang als je de energie hoog wilt houden en een lange levensduur van jezelf en je bedrijf wilt
Tot slot
Ok, dus dit zijn alle redenen waarom je niet genoeg verkoopt en nu is het tijd om wel die verkopen te doen die je wilt!
Als je op zoek bent naar een geweldig marketingsysteem voor coaches en hulp met alle techniek dit daar bij komt kijken zodat je helderheid & succes krijgt in je business. Dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen. Dan kijken we samen of jij een match bent voor mijn Helderheid & Succes Programma.
Dit is een extreem grondig, eenvoudig te begrijpen en gedetailleerd programma dat specifiek is ontworpen voor coaches.
Spreek ik je snel?