Page content

Bore-Out

Bore-Out

Een bore-out kun je krijgen als je je extreem verveelt op je werk. Door bijvoorbeeld routinematig werk, te weinig werk of als je onder je niveau werkt. Het kan ook ontstaan doordat iemand door toegenomen ervaring uit zijn baan groeit.

Door onderzoek is aangetoond dat zo’n 15% van werknemers bore-out verschijnselen vertonen.

 

SYMPTOMEN EN GEVOLGEN
weinig uitdaging zorgt voor bore-out

De symptomen zijn vergelijkbaar met die van een burn-out, zoals vermoeidheid en depressiviteit.

Bij verveling op het werk zijn de eerste symptomen demotivatie, angst en verdriet. Op de lange termijn zal iemand vaker uitvallen en dit kan door zelfkritiek leiden tot depressie. Naast psychische klachten kan het echter zorgen voor lichamelijke ziekten zoals bepaalde vormen van epilepsie, vermoeidheid, slaapproblemen, eetstoornissen, drugs- of alcoholverslaving, hand- en stemtrillingen, gordelroos en zweren.

Voor de werkgever is er sprake van onnodige financiële last, een hoog verzuimniveau en een lage loyaliteit aan het bedrijf.

 

 

ELEMENTEN

Officieel bestaat een bore-out uit drie elementen:

  • verveling,
  • gebrek aan uitdaging ,
  • gebrek aan interesse.

Het is dus niet zozeer dat de werknemers lui zijn. De werknemers hebeen alleen geen interesse meer in de werktaken. Zij worden belemmerd in hun ontwikkeling, niet erkend voor hun inspanningen en niet uitgedaagd om hun potentieel te benutten. Vaardigheden, kennis en ervaring worden niet ingezet om bij te dragen bij de ontwikkeling van het bedrijf.

 

ONBEKEND

Tijd doden tegen bore-out

Vaak wordt een bore-out genegeerd. Zowel door de werkgever, omdat het naar de buitenwereld toe slecht is voor het imago. Als door de werknemers zelf, omdat ze niet willen worden ontslagen of toegeven dan hun functie overbodig is. Daarom zie je vaak dat mensen net doen alsof ze druk zijn, zelfs als het tegenovergestelde waar is.

Wat een werknemer dan bijvoorbeeld doet is een taak rekken. Iets wat normaal drie dagen duurt, kunnen ze dan in 5 dagen doen. Of ze gebruiken de overige 2 dagen in die week om op internet te surfen en andere persoonlijke dingen te doen.

Een ander voorbeeld is dat een werknemer zelfs langer blijft op het werk of de lunchpauzes achter het bureau doorbrengt. Deze tijd wordt echter bijvoorbeeld gebruikt om privé zaken te regelen.

OPLOSSING

Het is moeilijk om de diagnose bore-out te krijgen omdat het klinisch niet erkend wordt. Er is ook geen officiële behandeling.

De paradox van bore-out is dat werknemers, ondanks het haten van de situatie, niet in staat zijn om meer uitdagende taken te vragen, de situatie bij superieuren aan te kaarten of zelfs op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Een life coach zou kunnen helpen door iemands persoonlijke werksituatie te analyseren, te kijken naar wat hij of zij echt wil en samen met de persoon op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Heb je het idee dat je tegen een bore-out of burn-out aanzit en wil je kijken wat je er aan kan doen om dit te voorkomen of wil je er vanaf? Vraag dan een vrijblijvend en gratis ‘stap in je kracht en wordt gelukkig en succesvol’ ontdekkingssessie met me aan.

Comment Section

0 reacties op “Bore-Out

Plaats een reactie


*