arrow_drop_up arrow_drop_down

Coaching Basis

Life-Change en Succes coaching op basis van strategische interventie coaching


Wat is Strategische Interventie coaching?

Strategische Interventie Coaching (SI-Coaching) is een soort life coaching dat wereldwijd wordt gebruikt om individuen, gezinnen, stellen en organisaties dynamisch en holistisch te helpen en te ondersteunen. SI-Coaching brengt systematisch verandering aan in het leven van de cliënt waardoor hij of zij dagelijks actie wil ondernemen. Het is door middel van deze acties, genaamd  SI-strategieën, dat een cliënt de echte en blijvende verandering creëert die zij wensen. Strategische interventie gelooft dat alle mensen het potentieel hebben om de negatieve patronen en overtuigingen te overwinnen die hen ervan weerhouden te groeien en bloeien en hun doelen te bereiken.


Hoe verschilt SI-coaching van andere soorten life coaching?

Een gecertificeerde SI-Coach heeft intensieve studie en training gevolgd in strategieën om het hele scala aan menselijke behoeften en levensuitdagingen aan te kunnen. De meeste Life Coaching trainingen richten zich op één type resultaat, zoals: doelen, overtuigingen of stappen, terwijl SI-Coaching helpt om het brede scala aan menselijke potentieel en obstakels aan te pakken.


SI-Coaches zijn getraind om elk type obstakel te identificeren dat mogelijk een klant tegenhoudt (zoals hun interne overtuigingen, hun communicatiepatronen, hun relaties, hun levensfasen) en praktische strategieën voorschrijven om resultaten te behalen op elk van deze gebieden. SI Coaches bieden praktische raamwerken voor de klant om hun opties te begrijpen en biedt hen vervolgens strategieën en acties aan, om de gewenste veranderingen tot stand te brengen.

Waar sommige traditionele methoden voor Life Coaching zich richten op “de cliënt die zijn eigen oplossingen ontdekt”, helpen SI-Coaches cliënten om praktische actie te ondernemen om hun leven te transformeren.


SI omvat onder andere:

 • Het stellen van doelen,
 • Het verbeteren van communicatievaardigheden,
 • Het werken aan relaties,
 • Hogere prestaties,
 • Het ontdekken van betekenis/missie

De SI-Coach maakt gebruik van creatieve modaliteiten om klanten te helpen hun dromen te realiseren.


De SI-cliënt leert onder andere:

 • Zijn of haar behoeften op een betere manier te bevredigen,
 • Bewust te worden van triggers,
 • Wat belangrijke relaties zijn voor hem of haar,
 • Hoe (veilige) problemen op te lossen,
 • Zijn of haar vermogen om creatief denken uit te breiden,
 • Potentieel in elk deel van het leven te zien,
 • Al zijn of haar relaties uit te breiden en te verdiepen,
 • De angsten te overwinnen die hun vreugde en vooruitgang hebben beperkt.

Wat zal er verbeteren in je leven wanneer je met een gecertificeerde SI-coach werkt?

Je zult meer duidelijkheid, actie en vooruitgang krijgen in de richting van de doelen die je wilt bereiken. Je leert over jezelf en hoe je effectiever kunt zijn met de belangrijkste mensen in je leven.


Inzichten zijn vaak:

 • Hoe je een moeilijke relatie verbeterd,
 • Hoe je meer geïnspireerd raakt over je carrière,
 • Hoe je plannen maakt voor effectieve actie.
 • Hoe je kansen ontdekt in je leven,
 • Hoe je meer energie en initiatief krijgt en vrijmaakt,
 • Hoe je meer inzicht en harmonie krijgt met degenen om wie je geeft.

Hoe is SI-coaching anders dan therapie?

Psychotherapie en begeleiding werken over het algemeen binnen een medisch kader: het identificeren en diagnosticeren van disfuncties en het voorschrijven van een behandeling. SI-Coaching begint met jou in de huidige tijd en helpt je praktische stappen te nemen om vooruitgang te boeken in de richting van de doelen, relaties en ervaringen die je wilt. Strategische interventie begint met de overtuiging dat de oplossingen die de cliënten willen op dit moment beschikbaar zijn voor hen en meer welzijn en geluk komt van het vermogen om slimme acties in het leven te nemen. SI-Coaching is niet bedoeld als vervanging van psychotherapie – het is een duidelijke en praktische benadering om cliënten te ondersteunen bij de beslissingen en acties die hun doelen en vervulling in het leven zullen ondersteunen.


Wie zijn de grondleggers van Strategische Interventie?

Strategische Interventie is in 2002 opgericht door Mark & Magali Peysha, Cloe Madanes en Anthony Robbins en is ontstaan uit vele decennia van onderzoek op het gebied van Human Development, Psychology, Strategic Family Therapy, Cognitive Therapy, Social Psychology, Negotiation, Leadership Training, Ericksonian Hypnotherapie, Ayurveda en Psychologie voor de mens. Strategische interventie erkent ook beoefenaars uit verschillende andere disciplines die strategieën gebruiken om veranderingen tot stand te brengen die het individu, zijn relaties en de gemeenschap ondersteunen.


De term ‘Strategische interventie’ werd door de oprichters bedacht om een nieuwe traditie op te bouwen binnen de ondersteunende gebieden die life coaches, leraren, leiders, medische professionals en alle mensen die geïnteresseerd zijn in het creëren van een grotere persoonlijke en wereldwijde gezondheid, in staat zouden stellen.


SI-coaches die zijn gecertificeerd door StrategicIntervention.Com hebben het hoogste niveau van persoonlijke instructie ontvangen op het gebied van strategische interventie. Zijn of haar toewijding, meesterschap en coaching werk is persoonlijk beoordeeld door StrategicIntervention.Com.


Wat kan je verwachten van mij als jouw coach?

Al Life-Change en Succes Coach met Strategische Interventie aan de basis begin ik met alles over jou te weten te komen – zowel je gewenste resultaten, als je hoogste prioriteiten en de nauwste relaties. Door jouw wereld echt te begrijpen, zal ik een effectieve bepleiter zijn voor de resultaten, relaties en het leven dat jij wenst. Ik zorg ervoor dat dit systeem van coaching een zeer op maat gemaakte ervaring voor je is.

Ik hoor je, begrijp je en ondersteun je.


Je krijgt:

 • Een uniek perspectief,
 • Een reeks strategieën om je leven te verbeteren,
 • Meer mogelijkheden om het ‘grote plaatje’ van je leven te zien,
 • Meer inzicht om belangrijke relaties te vinden en te verbeteren,
 • Acties die je vreugde vergroten,
 • Activiteiten om de patronen van angst en weerstand te stoppen

Kortom inzicht en technieken die er voor zorgen dat jij jouw beste leven kan leiden.

Vraag een vrijblijvende en gratis ‘stap in je kracht en wordt gelukkig’ ontdekkingssessie aan

Strategic Intervention Certificaat

Strategic Intervention is een 'Center for Credentialing & Education' (CCE) goedgekeurd 'Board Certified Coach' (BCC) trainingsprovider. Deze cursus is goedgekeurd als een BCC-training van 125 uur.

Ontdek je ware purpose en
ga je droom achterna!

Download mijn gratis checklist om in 3 simpele stappen erachter te komen wat jouw 'why' is.


50%
Download nu
Wij gebruiken cookies