Above the fold van
je homepage
Tegenwoordig scrollen we een stuk makkelijker dan vroeger. Weet je nog dat een website van vroeger heel veel links had, zodat je elke keer door klikte naar meer informatie? Tegenwoordig vind je alle info onder elkaar en hoef je dus veel minder te klikken.
Dit neemt echter niet weg dat het eerste wat een bezoeker te zien krijgt, dat bovenste gedeelte van je website, dat dit niet nog steeds heel belangrijk is. Dit gedeelte wordt ‘above the fold’ genoemd.
En hier kan je jezelf zo goed mogelijk presenteren.
Hieronder staan 5 elementen, 5 tips om alles uit dit gedeelte te halen en je bezoeker ervan te overtuigen verder te scrollen of een andere actie te nemen.
- Zorg voor een titel die jouw meerwaarde laat zien aan jouw potentiële klanten. Hou het wel zo simpel mogelijk en speel in op jouw specifieke doelgroep.
- Gebruik ook zeker een subtitel, een waarin je aangeeft hoe je mensen helpt. Hierin leg je dus iets meer uit over wat je aanbiedt. (spreek in resultaat en niet in proces)
- Zorg voor een mooie afbeelding. Of van je dienst of van jezelf. Als jij met mensen werkt laat dan jezelf als mens zien.
- Laat je expert status zien (aantal jaren ervaring, aantal mensen geholpen) of verhoog je geloofwaardigheid met behulp van social proof (korte reviews).
- Geef mensen meteen de mogelijkheid tot een vervolg stap. Gebruik een call-2-action. Laat deze call-2 action wel maar een kleine commitment zijn. Mensen willen niet meteen met je trouwen zoals ze dat zeggen.
Iets verderop in deze blog heb ik nog een aantal bonus tips toegevoegd over wat een goede cal-2-action is.
Afbeeldingen op je website
1Afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Cliché maar waar. Gebruik dus zeker goede afbeeldingen op je website. Het maakt je website mooier, het verbetert de ervaring van je bezoeker en het verhoogt ook nog eens je conversie.
Je moet echter wel de juiste afbeeldingen op de goede manier gebruiken om deze voordelen eruit te halen.
Hieronder een 5-tal tips:
- Zorg ervoor dat de afbeeldingen op je website relevant zijn voor jouw business. Laat ermee zien wat je kunt betekenen voor jouw klanten.
- Optimaliseer je afbeeldingen voor Google. Dit doe je door je plaatjes een goede naam te geven, waardoor Google kan bepalen waar het plaatje en de bijbehorende tekst over gaat. Het is zelfs zo dat wanneer je zoekwoorden aan je alt tags toevoegt, je afbeeldingen ook naar voren komen in de zoekresultaten.
- Zet niet te grote afbeeldingen op je website. Verklein als het moet plaatjes. Te grote plaatjes zorgen ervoor dat je website langzamer laadt. En onderzoek heeft uitgewezen dat als het langer dan 3 seconden duurt voordat een website laadt, dat mensen dan afhaken. Maak bijvoorbeeld jpg van png. Het verschil in kwaliteit is op een website niet te zien, maar qua grootte scheelt het zo van 2mb naar 400kb.
- Gebruik je je afbeeldingen als klikbare links? Label dan je klikbare afbeeldingen correct. Dit helpt je bezoeker en ook je SEO.
- Zoals hierboven al staat 1 afbeelding zegt meer dan 1000 worden. Je brein slaat het makkelijker op. Gebruik dus afbeeldingen om je tekst te verduidelijken. Simpele icoontjes doen dit al. Het maakt het allemaal gewoon duidelijker en mooier.
Bonus: Een goede
call-2-action
Hierboven staan al 10 tips, maar ik wilde nog even inzoomen op de acll-2-action.
Noem het een bonus.
Want met een goede call to action zorg je ervoor dat de mensen die jouw website bekijken meteen een actie ondernemen. Een actie die jij wilt dat ze nemen.
Hier nog 7 tips om jouw call-2-action zo te maken dat mensen hem volgen.
- Houd de call to action zo kort en krachtig mogelijk. Gebruik een korte zin. Gebleken is dat call-2-actions van 2 tot 4 woorden het beste werken.
- Creëer een gevoel van urgentie. Met teksten als: ‘Direct starten’, ‘Download nu’ of ‘Meld je nu aan!’ creëer je meteen een FOMO gevoel.
- Zet omgekeerde psychologie in. Stel een vraag met tegengestelde antwoorden, bijvoorbeeld: ‘Wil je meer klanten?’ het ene antwoord is dan: ‘Ja, ik wil meer klanten!’ en het andere antwoord is: ‘Nee, ik heb er al genoeg’
- In het verlengde van tip 3 ligt deze tip: Personaliseer je call to action. Gebruik de kennis die je hebt van jouw doelgroep om in te spelen op hun persoonlijke wensen. En link je cal-2-action hier aan.
- Let op de responsiveness van je call to action. Heel veel mensen bekijken je website op hun mobiel. Zorg dus dat het daar ook werkt en er goed uitziet.
- Zet je call-2-action onder een knop. Geen hyperlinkjes achter of tussen je teksten of aanklikbare afbeeldingen of graphics. Een knop converteert nog altijd het beste. (je kunt natuurlijk wel extra hyperlinks in je teksten toevoegen, maar gebruik ook altijd een knop)
- Check altijd of je call-2-action werkt. Ga je naar de pagina waar je call-2-action naartoe moet. Want niets is zo vervelend voor jou en je bezoeker als een call to action die nergens toe leidt.
Conclusie
Er zijn wel honderden tips die ik je kan geven als het gaat om je website. Maar ook over je call-2-action, je weggever of de tools die je inzet in je bedrijf.
Ik hoop in ieder geval dat je deze tips gaat gebruiken om jouw website weer een beetje beter te maken.
Mocht je nog andere tips hebben, zet ze dan in de comments of e-mail ze naar me en mocht je hulp nodig hebben met je website, je weggever of de tools in je bedrijf, dan kan je altijd vrijblijvend contact met me opnemen. Ik denk graag met je mee.